Rosacea

Merk je dat jouw huid vaak rood, onrustig is of snel reageert op producten. Of voelt je huid erg kwetsbaar en gevoelig, of heb je last van onverklaarbare pukkeltjes/puistjes? Dan heb jij misschien wel last van rosacea. Bij rosacea is de huidbarriere niet intact en dit gaat irritatie, droogheid, roodheid en gevoeligheid geven. Gelukkig kunnen wij het goed behandelen met een combinatie van de juiste producten en behandelingen.

Rosacea is een veel voorkomende huidprobleem dat veel aandacht nodig heeft maar goed verminderd kan worden. Maar de oorzaak hiervan is onbekend. Wel zijn er veel factoren die rosacea kunnen uitlokken. Denk aan factoren zoals voeding, verkeerde make-up, producten met parfum of alcohol. Daarnaast kan UV-straling, hoge temperaturen, drinken van alcohol en het weer een grote rol spelen in het verergeren van rosacea.

De behandeling van Rosacea

Voor een rode en onrustige huid

Samen gaan wij jouw huidbarriere weer herstellen en sterker maken, zodat de huid weer rustiger wordt. Ook is het belangrijk om de huid goed te blijven reinigen en de poriën zo schoon mogelijk te houden om nieuwe uitbraken te voorkomen.

Bij Skin & Feet adviseren we de volgende behandelingen voor rosacea:

Chemische peeling is een medisch/cosmetische behandeling die de huid helpt te verbeteren. Met toepassingen van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van regeneratie op een versnelde en gecontroleerde manier. Hierdoor ontstaat er een nieuwe gezonde huid.

De chemische peeling stimuleert de huid tot afschilfering van de buitenste huidlagen en stimuleert de productie van collageen en elastine. Chemische peelings zijn erg mooi in te zetten bij onzuiverheden, de huid voorzien van zuurstof, het verkleinen van vergrote poriën, het verminderen van rimpels, egaliseren van de huid, verminderen van pigmentvlekken en acne littekens.

Belangrijk om te weten:

  • Minimaal 48 uur de zon vermijden en daarna breng minimaal 14 dagen na het behandelen van de huid elke dag een SPF 30 aan gedurende 2/3 uur herhalen in de zomer maanden, om pigmentproblemen te voorkomen.
  • Vermijd zonnebank voor de komende 14 dagen.
  • Eerste 24 uur niet intensief sporten.
  • Gebruik alleen door Skin & Feet geadviseerde producten.
  • De huid kan licht schilferen, ga hier niet aan zitten trekken om littekens te voorkomen. Vaak verwijderen deze zich tijdens het schoonmaken van het gezicht in de morgen.
  • Tijdens hele hete en warme dagen, kan de behandeling niet door gaan, dan laten wij van ons weten. Hoor je niets, dan gaat de behandeling door.

Tijdens een acne behandeling gaan wij de huid dieper reinigen en zorgen wij dat onzuiverheden goed en deskundig worden verwijderd. De acne behandeling bestaat uit het reinigen van de huid, een scrub of peeling en uitzuiveren van de huid. Ook is het mogelijk om er optioneel een masker bij toe te voegen. Er kan ook gekozen worden voor een speciafieke acne behandeling. Tijdens deze behandeling worden er extra ingrediënten en producten toegevoegd om ook de huid meteen te voeden en te herstellen. Ook kunnen wij er samen voor kiezen om een chemische peeling in te zetten tijdens deze behandeling.

De calming facial is een ontspannende behandeling die de huid kalmeert. De behandeling wordt afgesloten met een Ultimate Recovery Bio-Cellulose Mask die direct voor een kalmerende en stralende huid zorgt!

Om het huidprobleem zo goed mogelijk te behandelen is het aan te raden om de huid goed te verzorgen met de medische producten van Medik8. Door de juiste producten en ingrediënten maak je je huid sterk en weerbaarder. Ook herstellen wij hiermee de huidbarriere zodat je huid weer gezond, gladder en egaler wordt. De producten passen wij aan op het huidtype, wensen en behoeftes van de huid.

Wil jij graag weten wat voor jouw huid het beste is? Plan dan een intake + advies gesprek en helpen wij jouw graag verder aan een gezonde huid!

Tarieven

Chemische peeling + masker
63,95
Chemische peeling + peel off masker
69,95
Chemische peeling + Biopeeling + voedende masker
99,95
Chemische peeling + Biopeeling + Peel-off masker
104,95
Acne therapie Basis
37,95
Acne therapie Extra
49,95
Acne therapie Specifiek
64,95
Calming Facial Medik8
64,95

Zet je eerste stap naar huidverbetering

Maak direct een afspraak voor vrijblijvend intakegesprek

Maak een afspraak