Pigmentvlekken

Heb je last van donkere vlekjes op de huid? Of heb je verkleuringen die steeds donkerder of groter worden. Dan heb jij wellicht last van pigmentvlekken. Verkleuringen van de huid kunnen ontstaan na de zomer, zwangerschap, veroudering, verandering van hormonen of na dat je te vaak onbeschermd in de zon hebt gezeten. De pigmentcellen in de huid maken dan te veel melanine aan op een bepaalde plek en daardoor krijg je een ophoping van de pigmentcellen, wat zorgt voor een donkere verkleuring. Gelukkig kun je hier wat aan doen! Door bepaalde behandelingen i.c.m. de juiste producten worden de pigmentvlekken minder zichtbaar of verwijderen ze helemaal. Door dat je de juiste producten gebruikt worden nieuwe pigment ophopingen ook geremd. Wat heel belangrijk is om pigment te voorkomen is de juiste zonbescherming aan te brengen zowel in de zomer als in de wintermaanden.

De behandeling van pigmentvlekken

Pigmentvlekken verminderen of verwijderen

Bij Skin & Feet weten wij zowel raad met het verminderen van pigmentvlekken in het gezicht als op het lichaam. Wij kunnen verschillende behandelingen inzetten voor het verminderen van pigment, maar we werken het meest met de chemische peelings. Ook kunnen wij de pigmentvlekken behandelingen met mirconeeling, dit passen wij vaak toe als het gaat om 1 plek op het lichaam en/of gezicht. Wat ook belangrijk is, is het gebruiken van de juiste producten. Tijdens ons eerste gesprek nemen we een huidanalyse af. Hierdoor kunnen wij kijken om welke diepte het gaat waar het pigment zich bevindt. Ook nemen wij door wat voor jou het beste is om thuis te gebruiken voor het verminderen van het pigment en om nieuwe pigmentvlekken af te remmen. Alleen dan kunnen wij de beste resultaten bieden.

Bij Skin & Feet adviseren we de volgende behandelingen voor pigmentvlekken:

Chemische peeling is een medisch/cosmetische behandeling die de huid helpt te verbeteren. Met toepassingen van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van regeneratie op een versnelde en gecontroleerde manier. Hierdoor ontstaat er een nieuwe gezonde huid.

De chemische peeling stimuleert de huid tot afschilfering van de buitenste huidlagen en stimuleert de productie van collageen en elastine. Chemische peelings zijn erg mooi in te zetten bij onzuiverheden, de huid voorzien van zuurstof, het verkleinen van vergrote poriën, het verminderen van rimpels, egaliseren van de huid, verminderen van pigmentvlekken en acne littekens.

Belangrijk om te weten:

 • Minimaal 48 uur de zon vermijden en daarna breng minimaal 14 dagen na het behandelen van de huid elke dag een SPF 30 aan gedurende 2/3 uur herhalen in de zomer maanden, om pigmentproblemen te voorkomen.
 • Vermijd zonnebank voor de komende 14 dagen.
 • Eerste 24 uur niet intensief sporten.
 • Gebruik alleen door Skin & Feet geadviseerde producten.
 • De huid kan licht schilferen, ga hier niet aan zitten trekken om littekens te voorkomen. Vaak verwijderen deze zich tijdens het schoonmaken van het gezicht in de morgen.
 • Tijdens hele hete en warme dagen, kan de behandeling niet door gaan, dan laten wij van ons weten. Hoor je niets, dan gaat de behandeling door.

Microneedling is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor het verbeterend van de huid. Hiermee kunnen wij littekens, fijne lijntjes en rimpels, grove poriën, pigment en algemene huidoppervlakte mee verbeteren en egaliseren. Het is een behandeling waarbij we met een speciale pen een groot aantal rechtstandige kleine kanaaltjes in de huid maken. Door deze kleine kanaaltjes wordt het tussenvloeistof ingesluisd in de huid en gaat de huid actief aan het werk met de ingrediënten van het tussenvloeistof. Ook worden de fibroblasten aan het werk gezet die zorgen voor collageen en elastine. Wij werken in de salon met steriele naaldkoppen voor eenmaling gebruik en de microneedling pen is goed gekeurd door de Europese wet.

Bij een litteken behandeling zijn de prijzen in overleg. Dit hangt af van de grote en dikte van het litteken.

Bij een verdikte, witte en/of rode litteken willen wij juist zorgen voor collageen afbraak. Rond de 14e dag naar de eerste behandeling komt er een enzym vrij. Dit enzym breekt overtollig collageen ( die zorgt voor de dikte van het litteken ) af. Door op dag 14 te behandelen zorgen wij ervoor dat de collageen niet ongecontroleerd verder kan gaan. Zo zorgen wij ervoor dat het litteken inslinkt en de doorbloeding verbeterd wordt.

Belangrijk om te weten:

 • Minimaal 6-8 behandelingen.
 • Minimaal 48 uur niet intensief zweten, sporten, sauna en (zwem)baden.
 • Na de behandeling de zon minimaal 48 uur vermijden en daarna 14 dagen het gezicht beschermen met SPF 30 of 50 en elke 2/3 uur herhalen bij zonnige dagen.
 • Tussenposes van 28 dagen (verdikte littekens 14 dagen).
 • Onderhoudsbehandelingen raden wij sterk aan.
 • Passende huidproducten voor thuis is een must.

Voor het maximale resultaat is het aan te raden om deze behandeling een aantal keer in combinatie te doen met de biopulse therapy. De effectiviteit en extra collageen opbouw wordt met maximaal 50% verhoogd. Hierdoor kunnen wij in een korte tijd intensievere resultaten behalen.

De brightening facial is een ontspannende behandeling speciaal voor een gepigmenteerde huid. Tijdens de behandeling wordt doormiddel van de ultrasound het White Balance Serum ingesluisd voor een diepere werking in de huid. Na de behandeling neemt het pigment af en krijgt de huid een egale uitstraling!

Om het huidprobleem zo goed mogelijk te behandelen is het aan te raden om de huid goed te verzorgen met de medische producten van Medik8. Door de juiste producten en ingrediënten maak je je huid sterk en weerbaarder. Ook herstellen wij hiermee de huidbarrière, zodat je huid weer gezond, gladder en egaler wordt. De producten passen wij aan op het huidtype, wensen en behoeftes van de huid.

Wil jij graag weten wat voor jouw huid het beste is? Plan dan een intake + advies gesprek en helpen wij jouw graag verder aan een gezonde huid! Benieuwd naar welke producten we in het assortiment hebben? Kijk gerust eens op onze webshop.

Tarieven

Chemische peeling + masker
63,95
Chemische peeling + peel off masker
69,95
Chemische peeling + Biopeeling + voedende masker
99,95
Chemische peeling + Biopeeling + Peel-off masker
104,95
Microneedling gelaat
119,95
Microneedling Gelaat + Hals
139,95
Microneedling specifiek gebied
v.a. 69,95
Microneedling i.c.m. Biopulse Therapy
149,95
Brightning Facial Medik8
74,95

Zet je eerste stap naar huidverbetering

Maak direct een afspraak voor vrijblijvend intakegesprek

Maak een afspraak