Huidverjonging

Kijk jij in de spiegel en zie je dat jouw huid zijn stevigheid verliest of fijne lijntjes en misschien al wel wat rimpeltjes krijgt? Dat zijn tekenen van huidveroudering. Wil jij jouw huid er weer jeugdig uit laten zien? Dan kunnen wij wat voor jou betekenen op het gebied van huidverjonging. Wist je dat huidveroudering al begint rond je 25ste levensjaar. In het begin zul je hier nog niet veel van merken, maar in de loop van de jaren worden de tekenen van huidveroudering steeds meer zichtbaar. Je huid heeft veel te verduren. Door factoren zoals roken, overmatig blootstelling aan de zon, stress kan er een groei van vrije radicalen ontstaan die schade aan de huid geven. Maar het kan ook te maken hebben met genetische aanleg waardoor je huid sneller verouderd. De allerbeste tip om vroegtijdig veroudering tegen te gaan is het dagelijks smeren van SPF zowel in de zomer als wintermaanden.

De behandeling van een verouderde huid

Voor een jeugdige uitstraling

Bij Skin & Feet bieden we een aantal behandelingen aan die de huid verjongen en veroudering verder tegengaan. Tijdens deze behandelingen stimuleren wij huidvernieuwing, hierdoor wordt er nieuw collageen en elastine aangemaakt. De behandelingen zorgen ervoor dat de lijntjes vervagen en de huid weer een jeugdige uitstraling krijgt.

Bij Skin & Feet adviseren we de volgende behandelingen voor huidveroudering:

Chemische peeling is een medisch/cosmetische behandeling die de huid helpt te verbeteren. Met toepassingen van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van regeneratie op een versnelde en gecontroleerde manier. Hierdoor ontstaat er een nieuwe gezonde huid.

De chemische peeling stimuleert de huid tot afschilfering van de buitenste huidlagen en stimuleert de productie van collageen en elastine. Chemische peelings zijn erg mooi in te zetten bij onzuiverheden, de huid voorzien van zuurstof, het verkleinen van vergrote poriën, het verminderen van rimpels, egaliseren van de huid, verminderen van pigmentvlekken en acne littekens.

Belangrijk om te weten:

 • Minimaal 48 uur de zon vermijden en daarna breng minimaal 14 dagen na het behandelen van de huid elke dag een SPF 30 aan gedurende 2/3 uur. herhalen in de zomer maanden, om pigmentproblemen te voorkomen.
 • Vermijd zonnebank voor de komende 14 dagen.
 • Eerste 24 uur niet intensief sporten.
 • Gebruik alleen door Skin & Feet geadviseerde producten.
 • De huid kan licht schilferen, ga hier niet aan zitten trekken om littekens te voorkomen. Vaak verwijderen deze zich tijdens het schoonmaken van het gezicht in de morgen.
 • Tijdens hele hete en warme dagen, kan de behandeling niet door gaan, dan laten wij van ons weten. Hoor je niets, dan gaat de behandeling door.

Microneedling is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor het verbeterend van de huid. Hiermee kunnen wij littekens, fijne lijntjes en rimpels, grove poriën, pigment en algemene huidoppervlakte mee verbeteren en egaliseren. Het is een behandeling waarbij we met een speciale pen een groot aantal rechtstandige kleine kanaaltjes in de huid maken. Door deze kleine kanaaltjes wordt het tussenvloeistof ingesluisd in de huid en gaat de huid actief aan het werk met de ingrediënten van het tussenvloeistof. Ook worden de fibroblasten aan het werk gezet die zorgen voor collageen en elastine. Wij werken in de salon met steriele naaldkoppen voor eenmaling gebruik en de microneedling pen is goed gekeurd door de Europese wet.

Bij een verdikte, witte en/of rode litteken willen wij juist zorgen voor collageen afbraak. Rond de 14e dag naar de eerste behandeling komt er een enzym vrij. Dit enzym breekt overtollig collageen ( die zorgt voor de dikte van het litteken ) af. Door op dag 14 te behandelen zorgen wij ervoor dat de collageen niet ongecontroleerd verder kan gaan. Zo zorgen wij ervoor dat het litteken inslinkt en de doorbloeding verbeterd wordt.

Belangrijk om te weten:

 • Minimaal 6-8 behandelingen.
 • Minimaal 48 uur niet intensief zweten, sporten, sauna en (zwem)baden.
 • Na de behandeling de zon minimaal 48 uur vermijden en daarna 14 dagen het gezicht beschermen met SPF 30 of 50 en elke 2/3 uur herhalen bij zonnige dagen.
 • Tussenposes van 28 dagen (verdikte littekens 14 dagen).
 • Onderhoudsbehandelingen raden wij sterk aan.
 • Passende huidproducten voor thuis is een must.

Voor het maximale resultaat is het aan te raden om deze behandeling een aantal keer in combinatie te doen met de biopulse therapy. De effectiviteit en extra collageen opbouw wordt met maximaal 50% verhoogd. Hierdoor kunnen wij in een korte tijd intensievere resultaten behalen.

Biopulse Therapy is een intensieve, huidherstellende behandeling op basis van biochemie. De behandeling is ontworpen om op snelle wijze de gezondheid van het natuurlijk functioneren van de huid te herstellen door een betere bloedcirculatie, oxygenatie en lymfedrainage. We gebruiken tijdens de behandeling een speciale mix van natuurlijke stoffen die verschillende huid- en lichaamsprocessen op gang brengt. Het stimuleert het lichaam van binnenuit en maakt gebruik van een lichaamseigen reactie. Omdat de huid de stoffen direct herkent, is de behandeling zeer effectief en snelwerkend.

Voor het maximale resultaat is het aan te raden om deze behandeling een aantal keer in combinatie met microneedling te doen, de effectiviteit en extra collageen opbouw wordt met maximaal 50% verhoogd. Hierdoor kunnen wij in een korte tijd intensievere resultaten behalen.

Belangrijk om te weten:

 • Na de behandeling is het aan te raden om minimaal 48 uur de zon te vermijden, hierna 14 dagen minimaal SPF 30 te gebruiken en elke 2/3 uur herhalen bij zonnige dagen.
 • 24 uur de sauna, (zwem)bad of fysieke inspanning vermijden.
 • De dagen na de behandeling kan de huid af en toe nog roze kleuren op het behandelde gebied.

De platinum facial is een ontspannende behandeling die diep in de huid werkt. De behandeling wordt afgesloten met de Age Defying Platinum Mask voor een direct stralend en verjongend resultaat!

Om het huidprobleem zo goed mogelijk te behandelen is het aan te raden om de huid goed te verzorgen met de medische producten van Medik8. Door de juiste producten en ingrediënten maak je je huid sterk en weerbaarder. Ook herstellen wij hiermee de huidbarrière, zodat je huid weer gezond, gladder en egaler wordt. De producten passen wij aan op het huidtype, wensen en behoeftes van de huid.

Wil jij graag weten wat voor jouw huid het beste is? Plan dan een intake + advies gesprek en helpen wij jouw graag verder aan een gezonde huid! Benieuwd naar welke producten we in het assortiment hebben? Kijk gerust eens op onze webshop.

Tarieven

Chemische peeling + masker
63,95
Chemische peeling + peel off masker
69,95
Microneedling gelaat
119,95
Microneedling Gelaat + Hals
139,95
Microneedling specifiek gebied
v.a. 69,95
Microneedling i.c.m. Biopulse Therapy
149,95
Platium facial Medik8
74,95

Zet je eerste stap naar huidverbetering

Maak direct een afspraak voor vrijblijvend intakegesprek

Maak een afspraak