Grove huidtextuur

Voelt jouw huid niet zacht en glad? Zie je veel zichtbare vergrote poriën? Wij zien vaak bij een grove huidtextuur dat de huid dof en vaal is en dat er oude acnelittekens, fijne lijntjes en zichtbare grote poriën aanwezig zijn. Naarmate we ouder worden gaat de celactiviteit van de huid ook vertragen en hierdoor ook de kwaliteit van de huid. De huid kan steeds moeilijker vernieuwen en daardoor blijven er veel dode huidcellen achter wat voor opstapelingen zorgt en hierdoor een doffe waas laat op de huid. Het is belangrijk om de huid weer actief aan het werk te zetten en dat het zich gemakkelijk kan vernieuwen zodat jouw huid weer gaat stralen en zich goed kan vernieuwen.

De behandeling van een grove huidtextuur

Voor weer een stralende huid

Voor een mooie zachte huid is het belangrijk dat we de celactiviteit gaat verbeteren zodat de huid weer goed zijn werk kan doen. Hiervoor zijn producten met actieve werkstoffen nodig en behandelingen die de huidlagen dun houdt. Wil jij jouw huid weer laten stralen? Plan dan een van de onderstaande behandelingen in!

Bij Skin & Feet adviseren we de volgende behandelingen voor een grove huidtextuur:

Chemische peeling is een medisch/cosmetische behandeling die de huid helpt te verbeteren. Met toepassingen van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van regeneratie op een versnelde en gecontroleerde manier. Hierdoor ontstaat er een nieuwe gezonde huid.

De chemische peeling stimuleert de huid tot afschilfering van de buitenste huidlagen en stimuleert de productie van collageen en elastine. Chemische peelings zijn erg mooi in te zetten bij onzuiverheden, de huid voorzien van zuurstof, het verkleinen van vergrote poriën, het verminderen van rimpels, egaliseren van de huid, verminderen van pigmentvlekken en acne littekens.

Belangrijk om te weten:

 • Minimaal 48 uur de zon vermijden en daarna breng minimaal 14 dagen na het behandelen van de huid elke dag een SPF 30 aan gedurende 2/3 uur. herhalen in de zomer maanden, om pigmentproblemen te voorkomen.
 • Vermijd zonnebank voor de komende 14 dagen.
 • Eerste 24 uur niet intensief sporten.
 • Gebruik alleen door Skin & Feet geadviseerde producten.
 • De huid kan licht schilferen, ga hier niet aan zitten trekken om littekens te voorkomen. Vaak verwijderen deze zich tijdens het schoonmaken van het gezicht in de morgen.
 • Tijdens hele hete en warme dagen, kan de behandeling niet door gaan, dan laten wij van ons weten. Hoor je niets, dan gaat de behandeling door.

Microneedling is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor het verbeterend van de huid. Hiermee kunnen wij littekens, fijne lijntjes en rimpels, grove poriën, pigment en algemene huidoppervlakte mee verbeteren en egaliseren. Het is een behandeling waarbij we met een speciale pen een groot aantal rechtstandige kleine kanaaltjes in de huid maken. Door deze kleine kanaaltjes wordt het tussenvloeistof ingesluisd in de huid en gaat de huid actief aan het werk met de ingrediënten van het tussenvloeistof. Ook worden de fibroblasten aan het werk gezet die zorgen voor collageen en elastine. Wij werken in de salon met steriele naaldkoppen voor eenmaling gebruik en de microneedling pen is goed gekeurd door de Europese wet.

Bij een litteken behandeling zijn de prijzen in overleg. Dit hangt af van de grote en dikte van het litteken.

Bij een verdikte, witte en/of rode litteken willen wij juist zorgen voor collageen afbraak. Rond de 14e dag naar de eerste behandeling komt er een enzym vrij. Dit enzym breekt overtollig collageen ( die zorgt voor de dikte van het litteken ) af. Door op dag 14 te behandelen zorgen wij ervoor dat de collageen niet ongecontroleerd verder kan gaan. Zo zorgen wij ervoor dat het litteken inslinkt en de doorbloeding verbeterd wordt.

Belangrijk om te weten:

 • Minimaal 6-8 behandelingen.
 • Minimaal 48 uur niet intensief zweten, sporten, sauna en (zwem)baden.
 • Na de behandeling de zon minimaal 48 uur vermijden en daarna 14 dagen het gezicht beschermen met SPF 30 of 50 en elke 2/3 uur herhalen bij zonnige dagen.
 • Tussenposes van 28 dagen (verdikte littekens 14 dagen).
 • Onderhoudsbehandelingen raden wij sterk aan.
 • Passende huidproducten voor thuis is een must.

Voor het maximale resultaat is het aan te raden om deze behandeling een aantal keer in combinatie te doen met de biopulse therapy. De effectiviteit en extra collageen opbouw wordt met maximaal 50% verhoogd. Hierdoor kunnen wij in een korte tijd intensievere resultaten behalen.

Een biopeeling is een kruidenpeeling, waarbij we een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aanbrengen. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen met een zichtbaar resultaat. Wij masseren de biopeeling in zodat de huid de kruidenmix met heilzame stoffen optimaal opneemt. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid die je ervaart na de behandeling ontstaat door het wegnemen van de bovenste dode huidcellen, die de huid droog en ruw laten aanvoelen.

Belangrijk om te weten:

 • Breng minimaal 14 dagen na het behandelen van de huid minimaal SPF 30 aan elke dag gedurende 2/3 uur herhalen in de zomer maanden om pigmentproblemen te voorkomen.
 • De huid kan tot 48 uur na de behandeling licht trekkerig aanvoelen. Gebruik door Skin & Feet geadviseerde producten om de huid te voeden
 • Tudden botox/fillers behandeling en een biopeel moet minimaal 14 dagen zitten. De biopeel heeft een sterk ontgiftende werking.
 • Drink na de behandeling minimaal 2 liter water om de vrij gekomen afval stoffen af te voeren.
De Deep hydration facial is een ontspannende behandeling die de huid een hydratatie boost geeft! De behandeling wordt afgesloten met een H.E.O Mask die gedurende de dag de huid blijft voeden, hiervan merk je niets. Na de behandeling is de huid enorm gehydrateerd en stralend.

Om het huidprobleem zo goed mogelijk te behandelen is het aan te raden om de huid goed te verzorgen met de medische producten van Medik8. Door de juiste producten en ingrediënten maak je je huid sterk en weerbaarder. Ook herstellen wij hiermee de huidbarrière, zodat je huid weer gezond, gladder en egaler wordt. De producten passen wij aan op het huidtype, wensen en behoeftes van de huid.

Wil jij graag weten wat voor jouw huid het beste is? Plan dan een intake + advies gesprek en helpen wij jouw graag verder aan een gezonde huid! Benieuwd naar welke producten we in het assortiment hebben? Kijk gerust eens op onze webshop.

Tarieven

Chemische peeling + masker
63,95
Chemische peeling + peel off masker
69,95
Microneedling gelaat
119,95
Microneedling Gelaat + Hals
139,95
Microneedling specifiek gebied
v.a. 69,95
Microneedling i.c.m. Biopulse Therapy
149,95
Biopeeling Basis (voedend masker)
69,95
Biopeeling Extra (vliesmasker of Peel-off met massage)
84,95
Biopeeling Rug
79,95

Zet je eerste stap naar huidverbetering

Maak direct een afspraak voor vrijblijvend intakegesprek

Maak een afspraak