Droge huid

Voelt je gezicht ook altijd trekkerig aan? Dan heb je wellicht last een droge huid! Een droge huid kan erg vervelend zijn. De huid kan snel gevoelig zijn, kan schilferen en jeuken. Dit komt veelal door een verminderde huidbarrièrre, hierdoor kan de huid veel minder weerstand van buitenaf hebben en levert het problemen op voor de conditie van de huid. De huid is ook meteen heel kwetsbaar. Het is daarom belangrijk bij een droge huid om de huidbarrière te herstellen en te zorgen dat de huid weer in staat is om haar eigen vocht vast te kunnen houden. Naarmate we ouder worden neemt de lichaamseigen productie van hyaluronzuur af waardoor de huid sneller droog/slap wordt. Door het juiste te doen voor de huid zul je zien dat ze weer in staat is om te stralen!

De behandeling van een droge huid

Herstel van de huidbarrière

Voor het behandelen van een droge huid is het belangrijk om de huidbarrière te gaan herstellen en te verbeteren. Om de huidbarrière te herstellen is het belangrijk om thuis goed aan de slag te gaan met de juiste producten en behandelingen te volgen in de salon. Bij Skin & Feet hebben wij al vele mooie resultaten behaald met het verminderen van een droge huid. Wil jij jouw huid weer laten stralen? Plan gerust een kosteloos adviesgesprek om meer te weten wat wij voor jou kunnen betekenen!

Bij Skin & Feet adviseren we de volgende behandelingen voor een droge huid:

De Deep hydration facial is een ontspannende behandeling die de huid een hydratatie boost geeft! De behandeling wordt afgesloten met een H.E.O Mask die gedurende de dag de huid blijft voeden, hiervan merk je niets. Na de behandeling is de huid enorm gehydrateerd en stralend.

Chemische peeling is een medisch/cosmetische behandeling die de huid helpt te verbeteren. Met toepassingen van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van regeneratie op een versnelde en gecontroleerde manier. Hierdoor ontstaat er een nieuwe gezonde huid.

De chemische peeling stimuleert de huid tot afschilfering van de buitenste huidlagen en stimuleert de productie van collageen en elastine. Chemische peelings zijn erg mooi in te zetten bij onzuiverheden, de huid voorzien van zuurstof, het verkleinen van vergrote poriën, het verminderen van rimpels, egaliseren van de huid, verminderen van pigmentvlekken en acne littekens.

Belangrijk om te weten:

  • Minimaal 48 uur de zon vermijden en daarna breng minimaal 14 dagen na het behandelen van de huid elke dag een SPF 30 aan gedurende 2/3 uur herhalen in de zomer maanden, om pigmentproblemen te voorkomen.
  • Vermijd zonnebank voor de komende 14 dagen.
  • Eerste 24 uur niet intensief sporten.
  • Gebruik alleen door Skin & Feet geadviseerde producten.
  • De huid kan licht schilferen, ga hier niet aan zitten trekken om littekens te voorkomen. Vaak verwijderen deze zich tijdens het schoonmaken van het gezicht in de morgen.
  • Tijdens hele hete en warme dagen, kan de behandeling niet door gaan, dan laten wij van ons weten. Hoor je niets, dan gaat de behandeling door.

Een biopeeling is een kruidenpeeling, waarbij we een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aanbrengen. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen met een zichtbaar resultaat. Wij masseren de biopeeling in zodat de huid de kruidenmix met heilzame stoffen optimaal opneemt. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid die je ervaart na de behandeling ontstaat door het wegnemen van de bovenste dode huidcellen, die de huid droog en ruw laten aanvoelen.

Belangrijk om te weten:

  • Breng minimaal 14 dagen na het behandelen van de huid minimaal SPF 30 aan elke dag gedurende 2/3 uur herhalen in de zomer maanden om pigmentproblemen te voorkomen.
  • De huid kan tot 48 uur na de behandeling licht trekkerig aanvoelen. Gebruik door Skin & Feet geadviseerde producten om de huid te voeden.
  • Tudden botox/fillers behandeling en een biopeel moet minimaal 14 dagen zitten. De biopeel heeft een sterk ontgiftende werking.
  • Drink na de behandeling minimaal 2 liter water om de vrij gekomen afval stoffen af te voeren.

Om het huidprobleem zo goed mogelijk te behandelen is het aan te raden om de huid goed te verzorgen met de medische producten van Medik8. Door de juiste producten en ingrediënten maak je je huid sterk en weerbaarder. Ook herstellen wij hiermee de huidbarrière, zodat je huid weer gezond, gladder en egaler wordt. De producten passen wij aan op het huidtype, wensen en behoeftes van de huid.

Wil jij graag weten wat voor jouw huid het beste is? Plan dan een intake + advies gesprek en helpen wij jouw graag verder aan een gezonde huid! Benieuwd naar welke producten we in het assortiment hebben? Kijk gerust eens op onze webshop.

Tarieven

Deep hydration facial Medik8
64,95
Chemische peeling + voedende masker
63,95
Chemische peeling + Peel off masker
69,95
Chemische peeling + Biopeeling + voedende masker
99,95
Chemische peeling + Biopeeling + Peel-off masker
104,95
Biopeeling Basis
69,95
Biopeeling Extra
84,95
Biopeeling Rug
79,95

Zet je eerste stap naar huidverbetering

Maak direct een afspraak voor vrijblijvend intakegesprek

Maak een afspraak