Couperose/Roodheid

Heb jij last van storende rode bloedvaatjes of een rode huid in het gezicht? Dan heb jij misschien wel last van couperose. Gelukkig kan dit goed behandeld worden doormiddel van de juiste producten en/of coagulatie.

Samen bespreken wij wat mogelijk is en welke behandelingen en/of producten goed kunnen helpen voor jouw huidprobleem. Roodheid in het gezicht en/of op het lichaam is vaak genetisch bepaald. Ook kan zonneschade een rol spelen in het ontwikkelen van roodheid of kan het vermeerderen tijdens het ouder worden van de huid. Deze vaak opvallende, storende bloedvaatjes in het gezicht spelen geen rol in het aan -en afvoer van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen. Ze kunnen dus goed en veilig verwijderd worden. Kom gerust eens langs voor vrijblijvend advies.

De behandeling van couperose/roodheid

Vermindering van rode bloedvaatjes en rode huid in het gezicht

Bij Skin & Feet behandelen wij roodheid en/of couperose doormiddel van coagulatie. Coagulatie is een behandelmethode waarbij een klein bloedvaatje doelgericht verhit wordt en de bloedtoevoer sluit. Hierna kan het veranderen in een klein korstje, hieronder onstaat een mooie nieuwe huid. Belangrijk om voorafgaand te weten is dat we bloedvaatjes behandelen tussen den 5 en de 25 graden.

Bij Skin & Feet adviseren we de volgende behandelingen voor couperose:

Coagulatie is een behandelmethode waarbij een kleine goedaardige huidoneffenheid doelgericht verhit wordt, wij plaatsen een fijn naaldje op het plekje wat behandeld moet worden. Door deze naald wordt er een elektische stroompje geleid dat het huidoneffenheid verhit. Nadat wij het behandeld hebben met warmte ontstaat er een korstje wat gemiddeld 5 dagen aanhoudt. Hieronder ontstaat er een hele mooie nieuw huid.

Belangrijk om te weten
Direct na de behandeling ontstaat er een korstje op het behandelde gebied. Het is erg belangrijk om van het korstje af te blijven, zodat de huid zichzelf goed kan herstellen. Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied. Gebruik minimaal twee weken SPF 30/50 dagelijks. Herhaal het insmeren meerdere malen op een dag, het liefst om de twee uur. Na de behandeling mag de huid alleen gecamoufleerd worden met de make-up dat is aanbevolen door Skin & Feet. Probeer niet te roken; roken vertraagd wond genezing, hierdoor zal het korstje langer nodig zijn om te herstellen.

De calming facial is een ontspannende behandeling die de huid kalmeert. De behandeling wordt afgesloten met een Ultimate Recovery Bio-Cellulose Mask die direct voor een kalmerende en stralende huid zorgt!

Om het huidprobleem zo goed mogelijk te behandelen is het aan te raden om de huid goed te verzorgen met de medische producten van Medik8. Door de juiste producten en ingrediënten maak je je huid sterk en weerbaarder. Ook herstellen wij hiermee de huidbarrière, zodat je huid weer gezond, gladder en egaler wordt. De producten passen wij aan op het huidtype, wensen en behoeftes van de huid.

Wil jij graag weten wat voor jouw huid het beste is? Plan dan een intake + advies gesprek en helpen wij jouw graag verder aan een gezonde huid! Benieuwd naar welke producten we in het assortiment hebben? Kijk gerust eens op onze webshop.

Na de behandeling

Belangrijke informatie voor het herstel

  • Belangrijk om voorafgaand te weten is dat we bloedvaatjes behandelen tussen de 5 en 25 graden.

  • Direct na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelende gebied. Ook kunnen op de plekjes die behandeld worden korstjes ontstaan. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te zitten, zodat de huid uit zichzelf rustig kan herstellen. Als het korstje er afvalt dan zit er een gezonde nieuwe huid onder. Dit proces duurt gemiddeld 1 a 2 weken.

  • Na de behandeling mag de huid alleen gereinigd worden met de producten die geadviseerd zijn door de specialiste. Verder mag er 3 dagen geen producten gebruikt worden met aha, bha, pha en vitamine a. Heb jij twijfels over een verzorgingsproduct vraag het gerust!

  • Vermijd zoveel mogelijk zonlicht op het behandelende gebied en gebruik minimaal zonbescherming met SPF 30 of 50. Het is belangrijk om pigmentproblemen te voorkomen onder de korstjes.

Tarieven

Coagulatie
v.a. 26,50
Calming Facial Medik8
64,95

Zet je eerste stap naar huidverbetering

Maak direct een afspraak voor vrijblijvend intakegesprek

Maak een afspraak