Acne Therapie

Heb jij last van puistjes en onzuiverheden en wil je er graag vanaf? Heb je al van alles geprobeerd maar zonder het gewenste resultaat? Dan kunnen wij wat voor jou betekenen. Wij bij Skin & Feet zijn gespecialiseerd in het behandelen van acne, en helpen jouw graag naar een mooie en gezonde huid.

Acne kun je heel goed behandelen met de juiste producten, behandelingen en voedingsadviezen. Samen bespreken wij wat de opties en mogelijkheden zijn. Bij acne is het belangrijk om de talgproductie van acne onder controle te krijgen. Verder willen wij graag de P. Acnes bacterie die mede verantwoordelijk is voor acne verminderen. En het belangrijkste natuurlijk om zo min mogelijk schade en littekens te maken op de huid.

Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend advies gesprek over acne. Wij vertellen er graag meer over!

Vergoeding van acne therapie

Acne behandelen doen we samen

Meestal worden behandelingen voor acne therapie vergoed bij een aanvullend pakket door de zorgverzekeraar. Door dat wij als salon zijn aangesloten bij de Anbos zijn wij erkend door de zorgverzekeraars. Bij ons ben je in vertrouwde handen en krijg je de behandelingen meestal vergoed.

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Voor een rustigere, gladdere en egalere huid

Acne ontstaat vaak in de puberteit en is een bekend huidprobleem dat vaak voorkomt. De talgproductie in de puberteit is vaak verhoogd. Daarnaast ontstaat er vaak een verdikte hoornlaag, dit komt door ophopingen van dode huidcellen. Ook op latere leeftijd kan acne zich ontwikkelen, door bijvoorbeeld verandering in de hormoonspiegel en/of leefstijl. Acne is een ontsteking aan de talgklieren die zich bevind bij het haarzakje. Iedereen heeft talg in zijn of haar huid, talg is nodig om de huid en haartjes soepel te houden. Talg treedt via het haarzakje naar buiten, naar de huidoppervlakte. Wanneer deze uitgang van het haarzakje verstopt raakt (door bijvoorbeeld een te dikke hoorlaag), ontstaat er acne. Daarom is het zo belangrijk bij acne om de dode huidcellen op de huid te verminderen, zodat het talg geen ontsteking kan veroorzaken. Ook speelt de P. Acnes bacterie een belangrijke rol in het ontwikkelen van acne. Als de P. Acnes bacterie in grote mate aanwezig is op de huid, dan raakt de talgporie verstopt en zorgt het ook voor een ontsteking. Acne kunnen wij samen goed onder controle krijgen doormiddel van de juiste behandelingen en producten voor thuis gebruik.

Acne kun je herkennen aan; ontstekingen, rode bultjes, mee-eters en vaak een vette huid.

Behandeling van Acne

Acne behandelen doen we samen

Bij Skin & Feet zijn we gespecialiseerd in het behandelen van acne, zo weten wij niet alleen de symptomen van acne maar ook de oorzaak. Hierdoor kunnen wij de best passende adviezen en behandelingen geven voor jouw huid. Dit om zoveel mogelijk littekens en huidschade te voorkomen, want elke huid is anders. Tijdens ons eerste gesprek stellen wij een persoonlijk behandelplan op met behandelingen en producten voor het beste resultaat. Bij acne is het belangrijk om thuis ook zo goed mogelijk aan de slag te gaan met het verzorgen van jouw huid. Zo kunnen wij het beste resultaat bieden. In onze salon bieden we deze behandelingen voor acne:

Chemische peeling is een medisch/cosmetische behandeling die de huid helpt te verbeteren. Met toepassingen van een hoge concentratie van één of meerdere zuren, zijn peelings gebaseerd op het stimuleren van regeneratie op een versnelde en gecontroleerde manier. Hierdoor ontstaat er een nieuwe gezonde huid.

De chemische peeling stimuleert de huid tot afschilfering van de buitenste huidlagen en stimuleert de productie van collageen en elastine. Chemische peelings zijn erg mooi in te zetten bij onzuiverheden, de huid voorzien van zuurstof, het verkleinen van vergrote poriën, het verminderen van rimpels, egaliseren van de huid, verminderen van pigmentvlekken en acne littekens.

Belangrijk om te weten:

  • Minimaal 48 uur de zon vermijden en daarna breng minimaal 14 dagen na het behandelen van de huid elke dag een SPF 30 aan gedurende 2/3 uur herhalen in de zomer maanden, om pigmentproblemen te voorkomen.
  • Vermijd zonnebank voor de komende 14 dagen.
  • Eerste 24 uur niet intensief sporten.
  • Gebruik alleen door Skin & Feet geadviseerde producten.
  • De huid kan licht schilferen, ga hier niet aan zitten trekken om littekens te voorkomen. Vaak verwijderen deze zich tijdens het schoonmaken van het gezicht in de morgen.
  • Tijdens hele hete en warme dagen, kan de behandeling niet door gaan, dan laten wij van ons weten. Hoor je niets, dan gaat de behandeling door.

Tijdens een acne behandeling gaan wij de huid dieper reinigen en zorgen wij dat onzuiverheden goed en deskundig worden verwijderd. De acne behandeling bestaat uit het reinigen van de huid, een scrub of peeling en uitzuiveren van de huid. Ook is het mogelijk om er optioneel een masker bij toe te voegen. Er kan ook gekozen worden voor een speciafieke acne behandeling. Tijdens deze behandeling worden er extra ingrediënten en producten toegevoegd om ook de huid meteen te voeden en te herstellen. Ook kunnen wij er samen voor kiezen om een chemische peeling in te zetten tijdens deze behandeling.

Een biopeeling is een kruidenpeeling, waarbij we een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aanbrengen. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen met een zichtbaar resultaat. Wij masseren de biopeeling in zodat de huid de kruidenmix met heilzame stoffen optimaal opneemt. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid die je ervaart na de behandeling ontstaat door het wegnemen van de bovenste dode huidcellen, die de huid droog en ruw laten aanvoelen.

Belangrijk om te weten:

  • Breng minimaal 14 dagen na het behandelen van de huid minimaal SPF 30 aan elke dag gedurende 2/3 uur herhalen in de zomer maanden om pigmentproblemen te voorkomen.
  • De huid kan tot 48 uur na de behandeling licht trekkerig aanvoelen. Gebruik door Skin & Feet geadviseerde producten om de huid te voeden.
  • Tudden botox/fillers behandeling en een biopeel moet minimaal 14 dagen zitten. De biopeel heeft een sterk ontgiftende werking.
  • Drink na de behandeling minimaal 2 liter water om de vrij gekomen afval stoffen af te voeren.

De Clarity Facial is een reinigende behandeling. Tijdens deze behandeling verwijderen wij onzuiverheden en krijgt de huid een hydratatie boost. Na de behandeling is de huid weer fris en stralend. Ook geven wij een passend advies om nieuwe onzuiverheden te voorkomen.

Om het huidprobleem zo goed mogelijk te behandelen is het aan te raden om de huid goed te verzorgen met de medische producten van Medik8. Door de juiste producten en ingrediënten maak je je huid sterk en weerbaarder. Ook herstellen wij hiermee de huidbarrière, zodat je huid weer gezond, gladder en egaler wordt. De producten passen wij aan op het huidtype, wensen en behoeftes van de huid.

Wil jij graag weten wat voor jouw huid het beste is? Plan dan een intake + advies gesprek en helpen wij jouw graag verder aan een gezonde huid! Benieuwd naar welke producten we in het assortiment hebben? Kijk gerust eens op onze webshop.

Tarieven

Acne therapie Basis
37,95
Acne therapie Extra
49,95
Acne therapie Specifiek
64,95
Litteken behandeling
v.a. 54,95
Chemische peeling + voedend masker
63,95
Chemische peeling + peel off masker
69,95
Chemische peeling + Biopeeling + voedend masker
99,95
Biopeeling Basis (voedend masker)
69,95
Biopeeling Extra (Vliesmasker/Peel-off met massage
84,95
Biopeeling Rug
79,95
Clarity Facial Medik8
64,95

Zet je eerste stap naar huidverbetering

Maak direct een afspraak voor vrijblijvend intakegesprek

Maak een afspraak