BioPulse therapy en microneedling

Huidverbetering 

Bij Skin & Feet kunt u ook terecht voor hoogkwaliteit huidverbeterende behandelingen. Tijdens deze behandelingen gebruiken wij het merk SPA salonnepro. Dit merk is 100% natuurlijk en werkt met organic gecertificeerde bestandsdelen. 

Huiverbeterende behandelingen 

Bij Skin & Feet kunt u terecht voor twee huidverbeterende behandelingen, de BioPulse Therapy en Microneedling. Ook is het mogelijk om deze met elkaar te combineren. Hiermee word de effectiviteit en extra collageen opbouw met maximaal 50% verhoogd. Hierdoor kun je in een korte tijd intensievere resultaten behalen. 

BioPulse Therapy 

Created with Sketch.

Wat is Biopulse therapy ?

 

Biopulse therapy is een intensieve huidherstellende behandeling op basis van biochemie. De behandeling is er voor om snel de gezondheid en het natuurlijk functioneren van de huid te herstellen door een betere bloedcirculatie, oxygenatie ( hogere zuurstofniveau ) en lymfedrainage. 

 

We gebruiken tijdens de behandeling een speciale mix van 100% natuurlijke stoffen, die verschillende huid-lichaamsprocessen op gang te brengen. Het stimuleert het lichaam van binnenuit en maakt gebruik van lichaamseigen reacties. Omdat we stoffen gebruiken die het lichaam direct herkent, is de behandeling zeer effectief en snelwerkend. 

 

De biopulse therapy word toegepast voor anti-aging, bij acne, onzuivere huid en onbalans in de huid door stress. De stimulatie en verstrakking van de gezichtspieren geven een natuurlijke mini-face-lift. Door de toename van zuurstofrijk bloed wordt het energieniveau in de ( stam ) cellen verhoogt, zodat de levensduur van deze uiterste belangrijke cellen verlengt wordt. Ook gaat het lymfesysteem afvalstoffen afvoeren, collageenprocessen worden gestimuleerd, waarbij de aanmaak van collageen verhoogd wordt. Ook zorgt de toename van zuurstof voor de remming van bacterien. Gifstoffen, afvalstoffen en vrije radicalen die zich opgehoopt hebben tussen de cellen worden weggespoeld en afgevoerd. 

 

Hoe zit de behandeling eruit? 

 

We beginnen met een ontgiftende reiniging die speciaal voor de biopulse therapy is ontwikkeld. Hierna wordt de huid voorbehandeld met een bioactive vitamine C, dit is een belangrijke werkstof voor het lichaam en zeker tijdens de biopulse behandeling, hij geeft de nodige brandstof af voor het optimale resultaat. Ook is de bioactive vitamine c een sterke anti-oxidant. Hierna brengen wij het masker aan. Deze bestaat uit verschillende enzymen, hiermee wordt er voor toevoer en aanzet van zuurstofrijk bloed naar de epidermis ( bovenste huidlaag). Het masker geeft een pulserend gevoel, dit zorgt voor een natuulijke mini-face-lift. De gezichtspieren worden beter doorbloed, voorzien van zuurstof en verstevigd de huid. 

 

Het masker blijft 45 min inwerken en word daarna verwijderd met een wasmassage. Hierna wordt de huid geneutraliseerd met een Biopulse toner en word er een Oil elixir aangebracht voor de juiste verzorging. Na de behandeling mag er geduurde 24 uur geen make-up of huidverzorging aangebracht worden ook is het vermijden van zon, sauna en fysieke inspanning. 

 

De huid kleurt na het maker tijdelijk rood en kan warm aanvoelen. Ook kan er tijdelijk oxygenatie effect aanwezig zijn op de huid, hierbij zijn de bloedvaatjes zuurstofrijk gevuld. Dit trekt naar enkele uren weg. In de dagen na de behandeling kan de huid af en toe nog roze kleurig zien op de delen waar het masker is aangebracht. Verder is het erg belangrijk om de gedurende dag minimaal 2 liter water te drinken, dit is voor het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen, hier is veel vocht voor nodig. Wanneer er niet voldoende water gedronken wordt, blijven er teveel afval-gifstoffen in het weefsel achter.  

 

Waar kan de BioPulse therapy voor worden ingezet?

 

-        Anti-aging 

-        Rimpels en fijne lijntjes 

-        Acne huid 

-        Huid dat uit balans is ( door stress ) 

-        Verslapte huid

 

De behandelingen worden met korte tussenpauzes toegepast. Voor een goed resultaat adviseren wij: 

 

-        Minimaal 6-8 behandelingen 

-        Pauze tussen de behandelingen min 7 dagen tot max. 14 dagen 

-        Onderhoudsbehandeling aantal keer per jaar 

-        Passende verzorgingsproducten te gebruiken 

 

Voor het maximale resultaat is het aan te raden om deze behandeling in combinatie te doen met de microneedling, de effectieve tijd en extra collageen opbouw word met maximaal 50% verhoogd. Hierdoor kun je in een korte tijd intensievere resultaten behalen.  

 

Tarief:   1 behandeling €84,95 ( 90 min ) 

In kuurverband 6x €439,95 incl. anti-aging protect creme SPF 50+ 50ml CADEAU ( t.w.v. €25,89 )

Microneedling 

Created with Sketch.

Wat is micorneedling?

 

Microneedling is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging) ook wel bekend als mesotherapie. Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale pen een groot aantal rechtstandige kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden, hierdoor is er veel minder risico op krasjes en irritatie. Ook werken wij met steriele naaldenkoppen voor eenmalig gebruik. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door diepere gelegen huidlagen. Hierdoor wordt het collageenniveau in de huid hoger en wordt de huid steviger en elastischer. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden gladder en minder diep. Grove poriën is tevens een teken van verlies aan collageen rond de poriën. Door de micorneedling behandeling worden de poriën weer gevuld met huid-eigen collageen, hierdoor krijgt de huid een fijnere poriestructuur. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huid-eigen, glad collageen.

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Vooraf gaan vullen wij samen een intake formulier in en lopen we de behandelende stappen door. We starten de behandeling met de huid te reinigen met AHA cleansing gel. Hierna brengen wij de Pre-Peel solution aan, dit is een huid ontvetter zonder alcohol die de huid laat uitdrogen. Tijdens de behandeling worden er twee verschillende soorten “meso-gels” aangebracht op de huid, hierdoor kan de pen ook gemakkelijk over de huid heen zonder dat de huidverschuivingen plaats vinden. De behandeling geeft een licht scherp, kriebelend gevoel maar is goed te verdragen. De behandeldiepte is variërend van 0,25mm tot 1,5mm dit is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. 

 

Doordat de pen vibrerende bewegingen maakt worden er verticale kleine gaatjes in de huid geprikt. Deze prikjes laten de epidermis ( opperhuid ) intact maar “verwonden” de huid net genoeg om de natuurlijke wondgenezing op gang te brengen. Hierdoor worden de fibroblasten geprikkeld en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. 

 

Direct na het te behandelende gebied brengen wij opnieuw de meso-gels aan op de huid. De meso-geld kunnen nu dieper ingesluisd worden omdat de huid open staat door de kleine gemaakte kanaaltjes. Hierdoor is de werking vele male beter, dan dat je de meso-gels op een gesloten huid aanbrengt. Na de behandeling met de microneedling pen sluiten wij af met een voedend masker op basis van Aloe vera. Hierdoor hersteld en kalmeert de huid sneller. 

 

Na de microneedling behandeling is de huid rood en gevoelig en kan er wat zwelling ontstaan in de huid. Het gebruik van een oil elixer is dan ook aan te raden. Gedurende eerste uren na de behandeling is het contact met uw gezicht af te raden i.v.m. bacteriën overdracht. Verder is het belangrijk de eerste 24 uur geen producten aan te brengen, zon vermijden, sauna vermijden, en niet te sporten. De eerste 24 uur mag u het behandelde gebied alleen met water wassen. Wees 2 weken na de behandeling erg voorzichtig met zon. Breng daarom dagelijks een zonnebrandcrème aan met hoge beschermingsfactor. Drink na de behandeling minimaal twee liter water om de afvalstoffen af te voeren. 

 

Waar kan de microneedling voor ingezet worden 

 

-          ( Acne ) littekens 

-          Pigmentstoornissen door de zon 

-          Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping 

-          Grove poriën 

-          Striae 

-          Het verfijnen van de huidstructuur 

-          Couperose en niet actieve rosacea 

 

Litteken behandeling 

 

Herstelde ( witte, dikke ) littekens op het lichaam of gelaat zorgen wij juist voor collageen afbraak. Rond de 14e dag na de behandeling komt er een enzym vrij genaamd collagenase. Dit enzym breekt overtollig collageen af. Hierdoor kan collageenaanmaak niet ongecontroleerd blijven doorgaan en woekeren. Bij litteken-behandelingen maken wij gebruik van collagenase. Door het litteken iedere 14 dagen te behandelen wordt de collagenase op zijn piek gehouden, waardoor littekencollageen afgebroken wordt. 

 

 

De behandelingen worden met tussenpauzes van minimaal 28 dagen toegepast. M.u.v Litteken behandeling deze heeft een tussenpauze van 14 dagen. Voor een goed resultaat adviseren wij: 

 

-          Minimaal 6-8 behandelingen 

-          Tussenpauzes te nemen van 28 dagen ( litteken behandeling 14 dagen )

-          Onderhoudsbehandeling aantal keer per jaar 

-          Passende verzorgingsproducten te gebruiken 

 

Voor het maximale resultaat is het aan te raden om deze behandeling in combinatie te doen met de Biopulse therapy, de effectiviteit en extra collageen opbouw word met maximaal 50% verhoogd. Hierdoor kun je in een korte tijd intensievere resultaten behalen. 

 

Tarief: Behandeling 1 zone gebied gelaat in prijs in overleg

            1 Behandeling gehele gelaat €99,95 

            1 Behandleing gehele gelaat incl. hals €109,95

In kuurverband 6x €499,95 incl. anti-aging protect creme SPF 50+ 50 ml CADEAU ( t.w.v. €25,89 )

 

Litteken behandelingen zijn de prijzen in overleg. Dit hangt af van de grote en dikte van de litteken. 

Tarieven

BioPulse Therapy: 

  • 1 behandeling €84,95 ( 90 min ) 
  • In kuurverband 6x €439,95 incl. anti-aging protect creme SPF 50+ 50ml CADEAU ( t.w.v. €25,89 )


Microneedling: 

  • Behandeling 1 zone gebied gelaat in prijs in overleg
  • 1 Behandeling gehele gelaat €99,95 
  • 1 Behandleing gehele gelaat incl. hals €109,95
  • In kuurverband 6x €499,95 incl. anti-aging protect creme SPF 50+ 50 ml CADEAU ( t.w.v. €25,89 )
  • Litteken behandelingen zijn de prijzen in overleg. Dit hangt af van de grote en dikte van de litteken. 


Combinatie BioPulse Therapy & Microneedling 

  • 1 Behandeling BioPulse Therapy in combinatie met Microneedling €149,95
  • In kuurverband zijn de prijzen in overleg